Retsept

Küpsetatud kala

Küpsetatud kala

Küpsetusaeg: 15 minutit

Ettevalmistamisaeg: 10 minutit

Koostisosad

Serveerimised: 4

1 1⁄2kg kala (tükkideks lõikamata); 2 supilusikatäit soola; 1 muna; 3 supilusikatäit riivsaia; 2-3 supilusikatäit võid või margariini; 100 ml vähese piimaga lahjendatud koort

Ettevalmistamine

1.Lõigake ja puhastage kala korralikult, ee- maldage soomused.Kuivatage kala ja hõõru- ge soola mõlemale küljele,nii sisse-, kui väljapoole. 2.Kasutage pool või- või margariinikogusest anuma määrimiseks. 3.Asetage kala anumasse, kõht allapoole (selgroog peab olema ülespoole). 4.Pintseldage kala munaga, puistake üle riivsaiaga ja katke ülejäänud või- või margariinitükikestega. 5.Asetage anum keerlevale alusele ja küpse- tage umbes 15 minutit võimsusel 650 W, ka- sutades nii grilli kui mikrolaineid. 6.Kastke kala küpsetamise jooksul eritunud mahlaga kaks või kolm korda.Mõned minutid enne küpsetamisaja lõppemist vala- ge kalale koor. Et kontrollida, kas kala on küps, vajutage kahvel kala seljaossa – liha peab olema valge.