Retsept

Kartulisõõrikud

Kartulisõõrikud

Küpsetusaeg: 18 minutit

Ettevalmistamisaeg: 10 minutit

Koostisosad

Serveerimised: 12 sõõriku jaoks

1kg kartuleid, kooritult; 100 g hakitud sibulaid; 3 muna; 1 supilusikatäis peterselli; 1 küüslauguküüs, purustatult; 1⁄2 teelusikatäit muskaatpähklit; 3 supilusikatäit jahu; 3-4 supilusikatäit õli; soola, pipart.

Ettevalmistamine

1.Riivige kartulid ja pange anumasse. 2.Lisage munad, sibul, 1 supilusikatäis jahu, maitsetaimed ja –vürtsid, küüslauk, sool, pi- par ja purustatud muskaatpähklid. Segage kõik korralikult läbi. 3.Vormige lusika abil segu väikesteks, la- medateks sõõrikuteks ja veeretage neid jahus. 4.Valage õli pruunistamistaldrikule ja kuu- mutage seda 2 minuti jooksul. 5.Küpsetage kartulisõõrikuid 9 minuti jook- sul (6 sõõrikut korraga), kasutades mikrolai- neahju pruunistamisfunktsiooni. Pärast 6 minuti möödumist keerake sõõrikud teistpi- di. 6.Serveerige kuumalt.